Menu

Hordvikhavn Nyheter

Nytt fra havnesjefen

Ønsker du båtplass i Hordvikhavn?

Status pr 2.7. 20 er at vi har desverre ingen ledige plasser.
Ønsker du å registrere deg som interessert i båtplass og komme på vår venteliste for dette, klikk på Hjem/Bli medlem (meny over) og fyll inn med aktuell informasjon. Vi tilbyr ledige plasser etter ansiennitet på denne ventelisten.

 

Oljeabsorberende pølse til å ha i kjølsvinet (hyperlenke)

Medlem Erling Jacobsen har kjøpt et konkursbo og tilbyr salg internt i båtlaget. VIPS ham aktuelt beløp. oppgi navn og bryggeplass, og han legger varen i båten til deg. Erling har mobilnr. 970 43 713.

2 stk pr pakke. 1 pakke 20 kr. Størrelse 13 x 35 x1,5 cm pr stk. Instruksjon på pakkeomslaget. Hullmaljjer for feste. 

Roald Skår
leder

 

 

 

Sjøsetting 2020, til alle som skal på sjø 4. april, og til alle med båt i Hordvikhavn

Kjære medlem/leietaker,

 

I skyggen av koronaviruset presenterer vi de kjøreregler vi vil skal gjelde i Hordvikhavn denne sesongen. Prinsippet vårt er at vi til enhver tid følger de anbefalingene som kommer fra myndighetene. Dette betyr:

 • Også denne dagen tar vi hensyn til hverandre og holder avstand.
 •  Båtene som skal på sjøen, må være klare for sjøsetting før 4. april. Arbeid på land denne dagen skal kun handle om å få stroppene på plass og båten på sjø. Bunnsmøring og fjerning av vinterpresenning gjør vi unna på forhånd.
 • Alle som har midlertidig bryggeplassering, må finne tilbake til sine riktige plasser. Det kan bli få dager fra de nye bryggene er på plass til sjøsetting. Ha en plan for dette, slik at du ikke ligger i feil brygge.
 • Alle skal få komme på sjø denne dagen. Men vi ønsker færrest mulig antall mennesker i havnen samtidig. Vi starter i nord og begynner nærmest vaktboden. Oppstart blir kl. 08.15. Det går ca. 10 min pr båt. Vær på plass i tide. Oppstart i sør kl. 10.00. Vi starter med seilbåt grunnet floen og fortsetter fra hytten og mot sør. Neste båt blir da ca. 10.30. så regner vi 10 min pr båt. Pass på å være på plass i tide, ikke kom lang tid på forhånd, det bare øker smitterisikoen.
 • Når du har fått båten på sjø, kan du være i båten så mye du vil.
 • Rydding av bukker og presenningsstativ gjør vi unna i løpet av helgen.
 • Hytten vil være tilgjengelig, men ikke for sosial kaffekos.
 • Legg vekt på sikkerhet denne våren. Helsevesenet har nok å stri med.
 • Dersom noen trenger hjelp for å få båten på sjø, kanskje på grunn av karantene eller sykdom, ta kontakt. Vi strekker oss langt for å hjelpe.
 • Det samme gjelder når du er tildelt vakt. Har du vansker med å gjennomføre denne, ta kontakt.
 • Du får snart tilsendt faktura for medlemskap, dugnad og havneavgift. Denne vil ha lengre betalingsfrist enn vanlig.
 • Kommer det nye retningslinjer fra myndighetene vil vi implementere disse fortløpende.

 

Det blir spennende med nye brygger i sør. Får vi problemer med å ha anlegget klart til 4. april vil det gå e-post til dem dette gjelder.

Med vennlig hilsen
Hordvikhavn Båtlag

 

Roald Skår
leder

 

Vi oppgraderer to brygger i sør-enden av havnen

På årsmøtet ble styrets forslag om å redusere havneavgiften fordi vi kan oppgradere bryggeanlegget på dugnad nedstemt. Årsmøtet ville at kontingentene skal være uendret, slik at styret har større mulighet for å sørge for at vi har et havneanlegg som er hensiktsmessig både når det gjelder bruk og anskaffelse. Styret har derfor bestemt at vi allerede nå i vår bytter ut de to bryggene som er lengst i sør. Disse er mest slitt og mest utsatt for vær. Den sørligste bryggen blir i betong, den neste i stål av samme kvalitet som den nye i nord.

I helgen har vi tatt på land de to bryggene som skal oppgraderes. De er annonsert til salgs for høystbydende på Finn.no kode 172219475.

Det nye anlegget kommer i midten av mars. Vi har i kontrakten med Alutek at anlegget skal være klart til båtene skal på sjøen den 4. april. Blir det noe avvik fra dette, vil dere få nærmere beskjed.

Søker du opp Hordvikhavn Båtlag på Facebook, kan du se blider fra helgens viderhverdigheter.

Med hilsenstyret v/ Roald Skår

 

04. April 2020 er det sjøsetting og dermed er båtsesongen er i gang

Vi starter i nord kl 08.00, deretter fortsetter vi i sør

Alle båter som er midlertidig flyttet lenger inn i havnen må legges på riktig sommerplass innen 4. april.

 

Noen påminnelser i forbindelse med vårpussen:

Husk at miljøavfall skal i den grønne miljø containeren som står nedenfor hytten, nøkkelen du har fått utlevert passer til denne. 

Farlig avfallsom batterier, oljefilter, drivstoffrester, bunnsmurning ol må håndteres riktig.

Store og små virksomheter som Hordvikhavn båtlag skal levere sitt farlige avfall til en virksomhet som har tillatelse til å ta imot det. Avfallet skal deklareres ved levering og HHB har gitt dette oppdraget til Ragn Sells. Husholdninger og privatpersoner skal levere sitt farlige avfall til den kommunale innsamlingsordningen, og trenger ikke å deklarere avfallet ved levering. 

Dette betyr at du kan:

 1. Ta med deg ditt avfall og levere det GRATIS til BIR (det ligger bossekker i container/bod til innpakking) «Ingen utgifter for båtlaget»
 2. Sortere avfallet ditt i miljø containere. Instruksjoner henger på innsiden av døren og dunkene er merket.

(båtbatterier settes inn i miljø(gitter) boden, disse kan du også levere inn GRATIS der du kjøper nytt) «Ekstra kostnadene med bruk av miljø boden dekkes av båtlaget»

 

Det er Viktig at du kaster Riktig 

 

Vi minner også på at skraper du båt må avfallet spyles ned i kummen IKKE på sjøen.

Båtlaget har et enkelt snappy stillas som du kan bruke når du skal pusse båt, denne står i boden og er bare å låne Oljeabsorbenter er det også om du skulle være uheldig å få oljesøl når du står på land, da henter du en i miljø containeren den suger opp oljen.

 

 God HMS er viktig både for miljø og mennesker.

Sjekk på Hordvikhavn.org at data om deg og din båt er korrekt.

Hilsen styret
 
Strøm ombord, oppdaterte rutiner etter båtbrann høsten -19
Denne høsten hadde vi brann ombord i en båt, med totalhavari som resultat. I styret har vi drøftet hva vi kan lære, og hva vi kan forbedre etter denne episoden. Vi ber alle legge merke til pkt. 4: Har du luftavfukter ombord, vil vi at du melder fra til styret om dette, og oppgir merke/modell og bekrefter at produktet er godkjent for bruk i båt.

Disse reglene for strøm i båt gjelder:

 

 

1. Fra uttak på brygge skal det være gummikabel av god kvalitet. Dvs kabel av såkalt verkstedkvalitet. 

 

Den bør helst være oljefast. Det er ikke tillat å bruke skjøteledning med plastisolasjon, såkalt  lett skjøteledning.Rød plastkabel er ikke godkjent.
Dimensjon/tverrsnitt på kabel må minimum være 2 x1,5 +  jord.
 
2. Når det gjelder støpsel, på land og i båt, skal det være rundstift 16A med jordpinne på kl.6.
Det bør ikke være overgang fra rundstift til vanlig støpsel på landsida. 
Det kan lett skape overledning, viss det henger på utsida av strømsøyle brygge.
 
3.Varmekilder ombord skal være med lukket element og sikres mot velting.
Dersom du er i tvil, så fester du varmekilden med en skrue eller lignende. 
Det er ikke tillat med vifteovner ombord i båt.
 
4. Bruk av elektrisk luftavfukter er ikke tillat ombord med mindre den er godkjent for maritimt bruk.
Viss det skal montere ombord må den også sikres mot velting.
 
5. For å koble til 220V til båten, bør det være eget opplegg som er godkjent for 220V.
Dvs. at det skal montere utvendig hengestøpsel, tilkoblet et lite sikringsskap, der det er montert sikringer og jordfeilbryter. Sikringer skal være av type sokkelautomat 2 x 10A. 
Viss du er plaget med tæring ombord, så må det monteres en skilletrafo. Da tar du ikke med deg eventuell jordfeil som er på land.
Fra sikringsskap ombord skal det monteres med godkjent el. materiell, dvs. kabel og stikk kontakt.
 
6. Husk også på ditt eget anlegg ombord enten det er 12V eller 24V. dc.
Alle kurser skal være sikret. Se over alle tilkoplinger, spes. på starter og dynamoer.
Baug og sidepropeller er storforbrukere av strøm, se over koblinger.
Alt utfra batterier skal være sikret. Ikke heng på noen tynne ledninger, direkte på poler.
Alle kabler skal være forsvarlig festet, husk på risting og eventuelle gnag.

Med ønske om en problemfri maritim vinter fra styret v/Roald Skår

 

 

 

 

Plastforsøppling!!
Plast forsvinner aldri, den blir til mikroplast. I følge Naturvernforbundet skylles 22 000 tonn plast ut i havet hver dag, denne plasten forsvinner ikke men slites ned til mindre og mindre partikler som tilslutt kan bli spist av fisk og andre organismer som tror dette er mat.  Vi oppfordrer våre medlemmer til å være våken for denne utfordringen og hjelpe til med å holde plasten vekk fra havet.

 

 

 

 

 

Det ligger sekker i vaktbua som du kan hente å ta med deg på båttur slik at du kan samle sammen plast ved behov når du er ute å nyter livet i båt og strandkanten. Plastsekken setter du inn i miljøboden når du returnerer havnen. Så skal vi få dette levert inn til gjenvinning. Vi oppfordrer dere til å sjekke tauene som finnes på din brygge.

 

Har du tau på utliggere i båsen din så er det mest sannsynlig et nylon tau som går i oppløsning med tid og stunder og dermed blir til microplast i havet. Bytt til et bedre tau og sett heller ut blåser langs bryggekanten så unngår vi å være med på plast forsøpling i havet. Husk at det er påkrevd å ha strekkavlastning som demper rykk mot både båt og brygge.
Nyt sjøen og kast bosset riktig i miljø boden vår

 

 Ny do: Les bruksanvisningen

Gode båtfolk!

Gratulerer til oss alle med nytt forbrenningstoalett i båthavnen. Denne er plassert i brakken ved siden av hytten. Nøkkelen din passer til låsen.Dette er ny teknologi som virker forskjellig fra et vannklosett. Det som går i potten forbrennes, sluttproduktet er rein aske. Men en slik innretning krever riktig bruk. Det er svært enkelt:

 • Les brukerveiledningen før du begynner (henger på veggen).
 • Løft opp lokket
 • Legg i pose (papirpose skal alltid benyttes, uansett om det er vått eller tørt du leverer i doen)(Henger på veggen)
 • Legg på lokket når du er ferdig
 • Trykk på knappen

Dersom du hører at doen arbeider etter forrige gjest, kan du likevel bruke den. Husk bare å ha i pose før du begynner.STARTPROBLEM???

Båthavnen har gått til innkjøp av an liten, men kraftig Start-booster. Denne henger i skapet i vaktboden og er klar til bruk. Den ser ikke stor ut, men kan starte det meste opp til ca. 400hk dieselmotorer så den er ganske kraftig. Den er kortslutnings-sikker så her er det ikke mulig å skade noe. Spre ordet slik at alle blir kjent med at vi har, så slipper vi at noen ikke kommer seg ut den dagen det endelig er fint vær. NB! Husk å heng den tilbake etter bruk. Fortsatt god sommer.

Fiber i havnen!!

Endelig er det fibernett i båthavnen.

Wifi brukernavn:     Hordvikhavn_Gjest1

Passord:                  hordvik190187

Rekkevidden kan variere, men dekker hvertfall hytta og vaktbod.


Jolleparkering
Det er forespurt om plass for parkering av joller/lettbåter i båthavnen og styret har valgt å starte en prøveordning med parkering av joller i skråningen ved nedkjørselen til havnen. Joller som lagres her skal være merket med navn og telefonnummer. Lagring her er tillatt i sesongen fra båtutsetting til båtopptak. Båter som ikke er merket eller ligger utover sesongen vil bli fjernet uten varsel.

 

Hjertestarter

 

 

 

 

Båtlaget har gått til anskaffelse av automatisk hjertestarter. Denne er hengt opp i eget skap på redskapsboden. Dette skapet er ulåst, slik at apparatet skal være lett tilgjengelig. Skapet er tilknyttet en alarm som utløses når skapet åpnes. Du skal ikke åpne skapet "for å gjøre deg kjent med hjertestarteren". Derimot finner du instruksjons materiell for hvordan denne brukes i vaktboden. Gjør deg kjent med dette neste gang du har vakt.


 

Partytelt til leie

Båtlaget har kjøpt inn et partytelt, til bruk på trivelige anledninger. Vi leier det også for 500 kr/gang. Kontakt Styret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytt system for havneadministrasjon

Hordvikhavn Båtlag (HHB) har nå fått et nytt system for håndtering av havna. Systemet heter Xmarina og er levert av Xoft som holder til i Oslo. 

For at systemet skal fungere, må alle logge seg på med brukernavn (dvs. det nye medlemsnummeret) og passord.

Ved pålogging, vil alle bli ledet gjennom noen skjermbilder hvor det skal registreres følgende informasjon: 

 • E-post, mobiltelefon, adresse og bankkontonummer (for utbetalinger fra HHB)
 • Ønske om båtplass for 2015 – UAVHENGIG av om du allerede har fått tildelt båtplass for i år eller ikke.
 • Informasjon om båten din.

Tidligere var dette informasjon som ble lagt inn av styret. I det nye systemet (Xmarina), som er et online system, skal ALLE nå registrere dette selv.
Dette gjøres for å sikre at både person- og båtdata vil bli korrekte, slik at du fremdeles beholder både ansiennitet og evt. båtplass.
   
Dersom du har spørsmål, kontakt styret: styret@hordvikhavn.org

Klikk på "Logg inn"-knappen oppe til høyre under bildet for å gjennomføre registreringen.

Lykke til!

Rabattavtale

Båtlaget har inngått rabattavtale med Naboen utleiefirma  på Nyborg. Her kan du leie Lift, Stilas, Gravemaskin osv
Prisliste laster du ned her