Menu

Hordvikhavn Nyheter

Nytt fra havnesjefen

Plastforsøppling!!

Plast forsvinner aldri, den blir til mikroplast. I følge Naturvernforbundet skylles 22 000 tonn plast ut i havet hver dag, denne plasten forsvinner ikke men slites ned til mindre og mindre partikler som tilslutt kan bli spist av fisk og andre organismer som tror dette er mat.  Vi oppfordrer våre medlemmer til å være våken for denne utfordringen og hjelpe til med å holde plasten vekk fra havet.

Det ligger sekker i vaktbua som du kan hente å ta med deg på båttur slik at du kan samle sammen plast ved behov når du er ute å nyter livet i båt og strandkanten. Plastsekken setter du inn i miljøboden når du returnerer havnen. Så skal vi få dette levert inn til gjenvinning. Vi oppfordrer dere til å sjekke tauene som finnes på din brygge.

Har du tau på utliggere i båsen din så er det mest sannsynlig et nylon tau som går i oppløsning med tid og stunder og dermed blir til microplast i havet. Bytt til et bedre tau og sett heller ut blåser langs bryggekanten så unngår vi å være med på plast forsøpling i havet. Husk at det er påkrevd å ha strekkavlastning som demper rykk mot både båt og brygge.

Nyt sjøen og kast bosset riktig i miljø boden vår

LEDIGE BÅTPLASSER!!!

Hordvikhavn Båtlag har ledige plasser for sesongen. Ta kontakt på mail til styret@hordvikhavn.org dersom du er interessert i båtplass.

Vaktlister 2018

Disse finner du for nedlasting på MinSide
Med ønske om god vakt fra Vaktsjefen ;-)

OBS! OBS! OBS!

Grunnet det kalde været med is i havnen og ingen vannforsyning, har havnesjefen i samråd med styret valgt å utsette årets utsetting til TORSDAG 12.04.18. Vi starter som normalt i nord kl. 16.00.
Dersom noen har problemer med tidsrommet så ta gjerne kontakt med havnesjefen, så er vi behjelpelig med å få båten på sjø. Håper på forståelse for dette fra dere, og så satser vi på at sesongen blir noen knepp varmere enn hittil.

Havnesjef Hordvikhavn.

Våren nærmer seg og bryggeplan for sesongen 2018 er lagt ut på ¨Min side¨. Sjekk og kontroller plassen din. Noen har i år blitt flyttet for å få kabalen til å gå opp. Husk at de som har hatt vinterplass lenger inne i havnen i vinter, må flytte til sin oppsatte plass ihht. bryggeplan 2018 før 8. April. 

VIKTIG INFO 2018!!!
Felles utsetting i år blir SØNDAG 8.April 2018. (Søndag grunnet tilgang på kranen.)
Vi starter i nord kl. 08.00
INFO OM STRØM I HAVNEN!!!
Alle skal bruke godkjent kabel med godkjent stikk. Overganger blir ikke godtatt ved boksene. Kablene skal merkes med navn i/ved boks. Dette gjelder båter både på sjø og land.
Husk hva dere har bestilt av strøm og hold dere under dette. Det er ikke ubegrenset for da ryker sikringene. Ha en fin vinter.


VIKTIG INFO!!!!
FELLESOPPTAK FOR VINTEREN I HORDVIKHAVN BÅTLAG BLIR I ÅR, LØRDAG 28.10.2017.


Ny do: Les bruksanvisningen
Gode båtfolk!
Gratulerer til oss alle med nytt forbrenningstoalett i båthavnen. Denne er plassert i brakken ved siden av hytten. Nøkkelen din passer til låsen.

Dette er ny teknologi som virker forskjellig fra et vannklosett. Det som går i potten forbrennes, sluttproduktet er rein aske. Men en slik innretning krever riktig bruk. Det er svært enkelt:

  • Les brukerveiledningen før du begynner (henger på veggen).
  • Løft opp lokket
  • Legg i pose (papirpose skal alltid benyttes, uansett om det er vått eller tørt du leverer i doen)(Henger på veggen)
  • Legg på lokket når du er ferdig
  • Trykk på knappen
Dersom du hører at doen arbeider etter forrige gjest, kan du likevel bruke den. Husk bare å ha i pose før du begynner.

STARTPROBLEM???
Båthavnen har gått til innkjøp av an liten, men kraftig Start-booster. Denne henger i skapet i vaktboden og er klar til bruk. Den ser ikke stor ut, men kan starte det meste opp til ca. 400hk dieselmotorer så den er ganske kraftig. Den er kortslutnings-sikker så her er det ikke mulig å skade noe. Spre ordet slik at alle blir kjent med at vi har, så slipper vi at noen ikke kommer seg ut den dagen det endelig er fint vær. NB! Husk å heng den tilbake etter bruk. Fortsatt god sommer.


Fiber i havnen!!
Endelig er det fibernett i båthavnen.
Wifi brukernavn:     Hordvikhavn_Gjest1
Passord:                  hordvik190187
Rekkevidden kan variere, men dekker hvertfall hytta og vaktbod.


Jolleparkering
Det er forespurt om plass for parkering av joller/lettbåter i båthavnen og styret har valgt å starte en prøveordning med parkering av joller i skråningen ved nedkjørselen til havnen. Joller som lagres her skal være merket med navn og telefonnummer. Lagring her er tillatt i sesongen fra båtutsetting til båtopptak. Båter som ikke er merket eller ligger utover sesongen vil bli fjernet uten varsel.Grillfest torsdag 15.Juni i båthavnen.
Minner om årets grillfest i båthavnen og håper at så mange som mulig kommer. Det blir masse god mat, teltet er oppe og det blir et lite spleisekurs for de som er interessert. Vel møtt:)

Utsetting av båter er vel unnagjort og alt gikk vel.
Litt utfordrende med tidvis snøvær, men humøret hos de fremmøtte var upåklagelig.
Mudring i havnen nærmer seg ferdig og det ser ut til å bli veldig bra. Vi skal rense litt opp langs veien mellom brygge 2 og 3 før vi er helt ferdig.
Kranen er ny-sertifisert og klar til bruk. Ha en strålende båtsesong alle sammen.
Utsetting av båter i våren 2017 blir etter påske, søndag 23 april.

Arbeid i havnen i uke 12 er midlertidig stanset. Oppstart på nytt ca.uke 13.
Som de fleste ser er dessverre containere fortsatt i havnen, og vi ser nå starten på uke 14. Oppstart vil bli så raskt vi får svar på bunnprøver som er tatt. Dette må være på plass før jobben kan gjøres. Kranen skal ha årlig kontroll så snart vi er ferdig med mudring.

Dugnad :
Utbetaling nr.3 uke 48 november 2017 har funnet sted. Meld fra om evnt.avvik. Årsoppgjør blir uke 51. Første utbetaling 2018, skjer i uke 16, april 2018

Vi skifter ut brygge 1    ( Siste oppdatering med kursiv skrift )
Brygge 1 er i så dårlig forfatning at det er besluttet å skifte den ut. Det er et flertall for brygger med strekkmetall dekke.
De nye bryggene leveres av Alutec AS på Os.
Demonteringen av de gamle og montering av de nye, er utført av Valen Marina.
De nye bryggene ble levert 15 nov.2016. Valen Marina startet fjerning av av gamle brygger  mandag 28 nov
Alle bryggene er oppankret og fortøyd ihht. avtale.
Sluttkontroll utført i dag 08.12.2016 kl.12:45 av Kim, Valen Marina, Hans Magnar Åarland og Olav Hauge, HHB.

Det har i ettertid vist seg ved lavvann at tre av førtøynings kjettingene gnager mot flyte pontongene. VM informert, og vil rette opp.

Remontering av kabler, lamper og strømsøyler er utført, samt stripsing av kabler under brygga. Også plattform for vanntromler er ferdig.
Alle lamper og strømsøyler er tilkoblet permanent strøm.

 

Hjertestarter

Båtlaget har gått til anskaffelse av automatisk hjertestarter. Denne er hengt opp i eget skap på redskapsboden. Dette skapet er ulåst, slik at apparatet skal være lett tilgjengelig. Skapet er tilknyttet en alarm som utløses når skapet åpnes. Du skal ikke åpne skapet "for å gjøre deg kjent med hjertestarteren". Derimot finner du instruksjons materiell for hvordan denne brukes i vaktboden. Gjør deg kjent med dette neste gang du har vakt.

Partytelt til leie
Båtlaget har kjøpt inn et partytelt, til bruk på trivelige anledninger. Vi leier det også for 500 kr/gang. Kontakt Bjarne Flesland


 


Nytt system for havneadministrasjon

Hordvikhavn Båtlag (HHB) har nå fått et nytt system for håndtering av havna. Systemet heter Xmarina og er levert av Xoft som holder til i Oslo. 

For at systemet skal fungere, må alle logge seg på med brukernavn (dvs. det nye medlemsnummeret) og passord.

Ved pålogging, vil alle bli ledet gjennom noen skjermbilder hvor det skal registreres følgende informasjon: 

  • E-post, mobiltelefon, adresse og bankkontonummer (for utbetalinger fra HHB)
  • Ønske om båtplass for 2015 – UAVHENGIG av om du allerede har fått tildelt båtplass for i år eller ikke.
  • Informasjon om båten din.

Tidligere var dette informasjon som ble lagt inn av styret. I det nye systemet (Xmarina), som er et online system, skal ALLE nå registrere dette selv.
Dette gjøres for å sikre at både person- og båtdata vil bli korrekte, slik at du fremdeles beholder både ansiennitet og evt. båtplass.
   
Dersom du har spørsmål, kontakt styret: styret@hordvikhavn.org

Klikk på "Logg inn"-knappen oppe til høyre under bildet for å gjennomføre registreringen.

Lykke til!

Rabattavtale

Båtlaget har inngått rabattavtale med Naboen utleiefirma  på Nyborg. Her kan du leie Lift, Stilas, Gravemaskin osv
Prisliste laster du ned her